Patjanvaihtoviikot

Vanha futonimme oli jo reilun viiden vuoden ikäinen ja alkoi tulla käyttöikänsä päähän. Patjaa sai olla usein rullailemassa, että se pysyi mukavana nukkua. Olemme siis jo jonkun aikaa miettineet uuden patjan hankkimista. Viikko takaperin päätimme lähteä katsastamaan Helsingin nykypäivänä harvaksi käynyttä futon-tarjontaa ja suuntasimme Helsinki Innovation Storeen Kalevankadulle.

Aiempi patjamme oli Innovationin Omega, jossa perinteisen puuvillaisen futonin välissä oli kerros kierrätysvaahtomuovia. Valitettavasti vaahtomuovi painui ajan kuluessa kasaan ja patjasta tuli kovahko. Tällä kertaa päätimme, että hankimme kokonaan luonnollisista materiaaleista tehdyn perinteisemmän futonin. Päädyimme vanhaa patjaamme hieman kimmoisampaan Original Comfort Futon -nimellä kulkevaan patjaan, jossa on puuvillakerrosten keskellä kookosta ja luonnonkumia. Uutta patjaamme ei myöskään tarvitse rullata, sen pitäisi pitää muotonsa ja ilmavuutensa ihan itsestään. Vanha patjamme saa matkata mökille, jossa se palvelee vielä ihan hyvin – ainakin paremmin kuin liian pehmeät joustinpatjat. :)

Pesetimme nyt samalla myös petauspatjamme, joka on käytännössä yksikerroksinen futon. Petauspatjan kangas valitettavasti kutistui sen verran pesussa, että puuvillasisus painuu nyt hieman muhkuroille. Pitää kokeilla jos hetken nukkumisella se palaisi ennalleen. Jos niin ei kuitenkaan käy niin on lähdettävä vielä petauspatjaostoksille.

Uusi patjamme toimitettiin pari päivää takaperin ja muutaman yön kokemuksella se vaikuttaa varsin mukavalta. Huomattavasti aiempaa kimmoisampi, mutta ei kuitenkaan liian pehmeä. Aavistus mukavuutta täyspuuvillaiseen patjaan verrattuna. Muhkurainen petauspatja hieman vielä vaikeuttaa arviointia, mutta ero vanhaan patjaan on joka tapauksessa huomattava. Patja toimitettiin keskeltä kaksinkerroin taitettuna ja taitoskohdassa on vielä ollut pienehkö kuoppa, joka toivottavasti myös ajan kuluessa häviää.

8 kommenttia juttuun "Patjanvaihtoviikot"

Ilmeisesti kuva on nyt uudesta futon patjasta, kun on muhkean näköinen.

Meillä on futonina futon bed shopista (on lopettanut toimminnan), ostettu futon. jonka välissä on kookosta ja mollemmin puolin päälimmäinen kerros lampaan villaa.

Mielestäni “futonit”, joissa on muutakin kuin luonnonmateriaaleja ovat ihan hirveitä.

Tuo puuvilla petauspatja kannattaa viedä suosiolla pesulaan. Venyttäävät ja muotoilevat.
Kaikki on kiinni siitä miten nopeasti sen saa kuivaksi. Se ei kotioloissa onnistu niin nopeasti kuin pitäisi. Puuvilla myös tummuu rumaksi, jos sitä ei saa kuivaksi nopeasti.

ef0p kommentoi 22/06/10, 9.45

Uusi patja on kuvassa, ei tuo kyllä sen paksumpi ole kuin vanhakaan. Ohuempi futon (pelkkä puuvillakuitu) vaatisi tatamin alleen, tuo sälepohja tuntuu siinä läpi.

Futon Bed Shopista oli niin huonot kokemukset, että sai kyllä lopettaakin toimintansa. Toisaalta aikoinaan jäi tuotteiden laadusta kyllä ihan hyvä mielikuva. Harmi että asiakaspalvelu oli mitä oli…

Itse emme kyllä näe muiden kuin luonnonmateriaalien käyttöä niin “rangaistavana”. Tärkeintähän on, että patja on hyvä nukkua, ekologisesti kierrätysmateriaali on ihan yhtä hyvä kuin luonnonmukaiset materiaalitkin. Kuten tuli sanottuakin, osoittautui tuo vaahtomuovirouhe käytännössä kuitenkin hieman huonoksi kun menetti kimmoisuuden ajan kuluessa. Katsotaan sitten kuinka tuon luonnollisemman täytteen kanssa käy.

Nimenomaan pesulassa pesetimme petauspatjan, kuten tekstissäkin jo mainittiin. Muuten lopputulos oli hyvä, mutta tosiaan hieman pääsi kutistumaan. Nukkumamukavuus on kyllä palannut jo parin yön jälkeen.

Mikko kommentoi 22/06/10, 18.10

Meillä on samankaltainen futon, eri valmistajalta vain. Tosi hyvältä se on tuntunut, emme ole muuta tehnyt kuin kääntäneet sen viikoittain, ensin pää-jalkopääsuuntaan ja sitten ympäri toiselle kyljelleen. Vierashuoneessa on Innovationin Omega tai Kappa ja sen saa kylläkin rullata aina ennen ensimmäistä käyttökertaa sekä parikin kertaa viikossa.

Anna kommentoi 29/06/10, 17.24

Meillä on myös tommonen futon bed shopin banaanikuitufutoni. Se on myös viitisen vuotta vanha ja alkaa olla aika vanha. Vaikkei sitäkään pitäisi rullata, jossain vaiheessa vaan se kääntäminen ei enää tuntunut riittävän. Olen kokeillut sitten varovaista rullaustakin, mutta – en tiedä onko siitä enemmän haittaa kuin hyötyä. Jumpasta se patjan kanssa taistelu ainakin käy! ;) No, ehkä se 5v on jo hyvin käytetty futoni.

V haluaisi ehkä perinteisemmän patjan seuraavaksi – minä en ole varma vielä.

Nelle kommentoi 07/07/10, 18.18

Viisivuotias oli tuo meidän vanha patjakin. Muistaakseni sitä ostettaessa myyjä sanoi käyttöiän olevan noin viisi vuotta, mutta sama pätee kyllä muihinkin patjoihin. Tempuria lukuunottamatta. Noin viiden vuoden välein pitäisi uusia jos haluaa kunnollisella patjalla nukkua. Itse en kyllä futonin lisäksi kelpuuta kuin tuon Tempurin. Hyvällä joustinpatjalla en ole tainnut nukkua, perus-vaahtomuovikin on useimmiten parempi.

Jumpan määrän takia itsekin vaihdettiin patjatyyppiä. Saa nähdä kuinka hyvin tämä nykyinen patja sitten toimii ajan kuluessa. Tähän mennessä on ainakin ollut oikein hyvä hankinta. :)

Mikko kommentoi 07/07/10, 23.34

Kiinnostaisi kuulla “uuden” futonin kestävyydestä arvio. Tuntuuko luonnonkuminen patja vielä kimmoisalta vai onko vaihtoajatuksia/ onko sama sänky vielä käytössä?

Jenni kommentoi 11/05/13, 11.49

Jenni, täytyy sanoa että kyllä tämä “uusi” Futon on hieman menettänyt kimmoisuuttaan. Olemme käännelleet patjaa joka suuntaan ja joutuneet jopa rullaamaan sitä. Kyllä se varmaan vielä pari vuotta kestää, mutta sitten täytyy taas alkaa harkitsemaan patjan vaihtoa. Harmi juttu kyllä, että Suomessa myytävien futoneiden käyttöikä on niin alhainen. Jos joku tietää oikeasti laadukkaita ja kestäviä futoneita valmista firman, niin saa kertoa. :)

Arietta kommentoi 12/05/13, 15.17

Nyt on kulunut 6 vuotta postauksestanne? Onko uusi futis. Hommattu? Jos niin mistä ja millainen? Me miehen kanssa olemme haaveilleet uudesta sängystä ja patjasta ja nyt olemme päätyneet futoniin, malli on vaan vielä auki sekä valmistaja ja myyjä…

Maija kommentoi 29/11/16, 23.31

Jätä kommentti

XHTML: Voi käyttää seuraavia tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>