De Buyer hiiliteräspannut

De Buyer hiiliteräspannut

Kirja-, Viini,- Ruoka- ja hyvä elämä -messujen annista luvassa myöhemmin lisää, mutta täytyy heti esitellä ostamamme De Buyerin hiiliteräspannut. Olimme saaneet Unelias Kokki -blogin Annalta vinkkiä, että näitä pannuja oli messuilla Eiringin osastolla tarjouksessa. Suuntasimme siis ruokapuolelle heti kirjaosastolla käytyämme.

Surullisen kuuluisa Iittalan Tools-pannumme pinta hajosi jo toistamiseen. Aivan käsittämätöntä. Nyt päädyimme hankkimaan hiiliteräspannuja, jotka kuulemma vastaavat paisto-ominaisuuksiltaan valurautaa ja pintaominaisuuksiltaan teflonia. Pannut pitää ajaa sisään polttamalla niissä rasvaa ja käytössä pannut muuttuvat mustaksi. Parasta olisi polttaa pannulla aluksi ankanrasvaa. Mistäköhän sitä saisi ostaa? Hiiliteräspannuihin muodostuu käytössä paistopinta, joka on kuin luonnollinen teflon, mutta ilman myrkkyjä.

Päädyimme ostamaan kolme pannua, koska messutarjouksessa sai kolme kahden hinnalla. Saa nähdä onko meillä käyttöä kaikille pannuille. Ostimme siis halkaisijaltaan 24cm ja 28cm paistinpannut sekä korkeareunaisen kasarin. Onko jollakin muuten kokemusta hiiliteräspannuista? Oletteko olleet tyytyväisiä niihin?

Eiring

17 kommenttia juttuun "De Buyer hiiliteräspannut"

[…] mökkireissulla saimme viimeinkin loputkin hiiliteräspannumme rasvapoltettua. Poltimme ensimmäisen oikealla silavalla täällä kotona ja siitä tuli niin […]

Projekti pannujen rasvapoltto | Avaruusasema kommentoi Feb 19 13, 21.41.

On kokemuksia, meillä on niitä 2 kappaletta todella iso ja syvähkö sekä pienempi omeletti-pannu!

Bella kommentoi 30/10/11, 13.31

Ovat siis aivan mahtavia..aiemmat kokemukset meillä ovat olleet swiss diamondin timantti-pinnotteinen pannu! Saimme ensimmäisen tilalle uuden koska pinnoite alkoi hilseilemään (melko nopeasti) ja toisen jälkeen meni usko. Käytämme pannuja päivittäin 2-4 kertaa! :)
De Byer on vakuuttanut!

Bella kommentoi 30/10/11, 13.34

Bongasinkohan perjantaina Kluuvin kauppahallista purkin, joka sisälsi ankanrasvaa… Jotain confitiin jne sopivaa rasvaa se oli joka tapauksessa, hanhi vois olla toinen vaihtoehto, jos ei ollut ankkaa. Uskoisin et sieltä ainakin vois löytyä!

cebic kommentoi 30/10/11, 14.19

Bella: Hauska kuulla, että De Buyer on vakuuttanut. :) Mielestämme Swiss Diamondia on kehuttu jonkin verran, ihme juttu että siinäkin pinnoite rapisee tuolla tavalla.

cebic: Kiitos vinkistä. Meidän onkin pitänyt jo pitkään käydä Kluuvin kauppahallissa, mutta emme ole ehtineet.

Arietta kommentoi 30/10/11, 14.29

mulle tuolla eiringissä kerrottiin että keittää perunan palaa tossa pannulla niin se sen tärkkelys jotenkin sen “rasvaa” ja tekee siihen pinnotteen.
hauhala joka tekee hanhan rasvaa niin ainakin toimittaa jotain hanhituotteita stokkalle. mun hanhen rasva onkin näköjään mennyt pilalle.. säilyy avattuna tosi vähän aikaa.

noiden aleksi kommentoi 30/10/11, 16.32

Mäkin sain sieltä tuon ankanrasvavinkin! Varmasti toimii erittäin hyvin :)

Kun googlailin jotain De Buyerin omia ohjevideoita, rasvapoltto tehtiin näköjään ihan kasviöljyllä (=kuumennettiin niin, että se alkoi savuta). Ja toinen vaihtoehto mulle olis possunrasva, sillä sitä on puolikkaan possuostoksen myötä tullut pakastimeen ihan kivasti, mutta en tiiä onko sivumaku sitten vähän häiritsevä.

Saa nähdä, yhtä kaikki taidan lähteä rasvanpolttohommiin maalle, eli mun hiiliteräskokemuksia saatte vielä odotella :D

(En nyt löydä muuta kuin error-videosivuja, mutta se oli siis DeBuyerin omilla nettisivuilla oleva ohje rasvapolttoon, löysin googlaamalla :))

Anna kommentoi 30/10/11, 19.05

valuurautapannu on täysin riittävä. Ainut negatiivinen puoli on korkea paino. Valuurautaisen pannun kun lämmitää tarpeeksi kuumaksi ja laskee virtaa kun aloittaa ruuanlaittamisen, ei siihenkään tartu mikään kiinni.

Johannes kommentoi 30/10/11, 21.06

Saako tämmösen pestä astianpesukoneessa? Niin kauan kun meillä ei ole kotiapulaista, kaikki säännöllisesti käytettävät joutuvat koneeseen. :D
Valuraudalla mekin kuitenkin paistamme ne “oikeat ruuat”, mutta kun on laiska niin on laiska…

Sivuongelmakin on näköjään korjaantunut, en edes saanut aikaiseksi vastattua käyttistä koskevaan tiedusteluun. Nyt siis toimii hyvin, kiitokset homman hoitaneelle taholle :)

Tiia kommentoi 31/10/11, 13.54

Tiia: Mulle ainakin sanottiin siellä messuilla, että ehdottomasti ei astianpesukonepesua. Ei edes tiskiainetta, vain kuumaa vettä. Ja myöhemmin netistä löysin tämän tiedon lisäksi tiedon siitä, että pannu on helposti ruostuva eikä sitä saa jättää likoamaan – eli käytännössä hoito ihan samanlainen kuin valurautapannulla.

(Tää ruostumishomma hieman harmittaa, mutta eipä voi mitään.)

Mutta valuraudan ja hiiliteräksen ero on siis paisto-ominaisuuksissa, eli tuo hiiliteräs kuumenee ja viilenee nopeammin, valurauta taas varaa lämpöä hitaammin ja enemmän.

Anna kommentoi 31/10/11, 14.00

Tiskiainetta voi kevyesti käyttää, jos on pakko. Eli jos on sellaista likaa mikä ei muuten lähde. Liottaa kun ei saa. Pitää vaan huuhdella hyvin, kuivata heti perään ja vielä pyyhkiä pinnat ruokaöljyllä. Sama siis kuin valurautapannun kanssakin.

Nämä “pesuvaikeudet” ovat olleet yksi syy siihen, että meilläkin on tähän asti ollut joko pinnoitettuja tai teräksisiä pannuja, kasareita ja kattiloita. Teräksiset kestää hyvin ja ne toimii arkikäytössä, mutta pinnoitetut ei vaan kestä. Pakko siis kokeilla jotain muuta välillä. :)

Pesemisen hankaluus ja pesukonekielto varmaan selittää myös sen miksi nämä eivät ole ylivertaisista ruoanlaitto-ominaisuuksistaan huolimatta Suomessa niin suosittuja kuin kuulemma esim. Ranskassa. Täällä kun 99 % talouksista varmaan käyttää tiskikonetta, luulisin, että Ranskassa tilanne ei ole läheskään sama.

Meillä on ollut valurauta-pannujen kanssa ongelmia sen takia, että liesitason ylikuumenemissuoja menee aina päälle juuri siinä vaiheessa kun pannun saa kuumaksi. Liesi siis sammuu kätevästi noin vartiksi, jonka jälkeen pannu on jo ehtinyt kätevästi jäähtymään. Toivottavasti näiden hiiliteräspannujen kanssa ei ole samaa ongelmaa.

Tiia: Sivustoa on korjattu taustalta aika paljon viimeaikoina, hyvä kuulla, että siitä oli apua ja kaikki toimii taas. :)

Mikko kommentoi 01/11/11, 10.13

Itsellä de buyerin pannu ollut vuoden käytössä ja todella hyvä on ollut. Näitä ei saa pestäastianpesukoneessa tai liotella koska muuten pinta menee pilalle.

Itse huuhtaisen käytön jälkeen vedellä ja lastalla raaputtelen isommat irti ja lopuksi kuivaus ja pikkaisen öljyä pintaan jonka jälkeen takaisin hyllyyn.

Ihan paras pannu esim pihvin paistoon, saa nopeasti tasaisen ruskean pinnan, teflon pannua joutui kuumentamaan ikuisuuden.

Kunhan antaa tummua vain kunnolla niin pannusta tulee ihan teflonin tyyppinen, itse en ole saanut mitään poltettua kiinni kunnolla.

Antti kommentoi 11/12/11, 18.09

Hiiliteräspannujen “sisäänajoon” voi käyttää myös hanhen rasvaa. Hanhenrasvaa (goose fat) voi ostaa Eiring Cook Shopista Korkeavuorenkadulta Helsingistä!

Enogastronomist kommentoi 14/02/12, 23.02

Eiköhän myös sian läski käy kunhan on suolatonta.

Jk kommentoi 23/03/12, 10.11

Silavalla ollaankin jo ehditty yksi pannuista käsittelemään. Hyvä tuli. :)

Mikko kommentoi 25/03/12, 11.52

Etsiskelin pannuista tietoa kun tuo Hackmanin iso paistokasari meni takuuseen (malli jossa kaksi kahvaa sekä kansi jossa keskikohta on alempana kuin reunat).

Tilalle tulee kaiketi Rotisser jollain uudella Hard Tec pinnoitteella. Ajattelin kuitenkin että josko pistäiskin sen täysin uutena myyntiin ja ostais tilalle halvempia DeBuyer hiiliteräspannuja.

Valuraudan pesuvaivaa valitellaan mutta ei se oikeesti oo iso homma. Meillä on Hackmanin isoimpia paistinpannuja ja pesu on aika simppeli homma. Jos ruokaa on vähänkin tarttunut kiinni niin laitan siihen tilkan vettä ja levylle kiehumaan. Kun vesi kiehuu irtoaa lika pienellä harjan pyöräytyksellä. Lopuksi huuhtelu kuumalla vedellä ja usein pannu kuivaa omalla lämmöllään. Jos ei, niin laitan levylle hetkeksi. Lopuksi pyöräytän talouspaperilla pintaan tilkan ruokaöljyä. Pannu saa jäädä jäähtymään levylle tai pöydälle kunnes jossain vaiheessa menee takaisin laatikkoon.

Tuo pesu olisi varmasti työläämpää jos tiskiallas olisi yhtään pienempi. Keittiörempassa panostettiin Stalan ComboXL pesualtaaseen joka on aivan loistava koska tuo isoinkin pannu mahtuu sinne kokonaan.

Jos joku haluaisi ostaa tuon Rotisser kasarin (se iso jossa kaksi kädensijaa ja kaupan päälle tulee kansi (vaikka normaalisti noihin ei kuulu kantta) niin pikaisesti sähköpostia tuan@iki.fi

Pitänee kokeilla DeBuyeria.

Tuomo kommentoi 20/04/12, 13.33

Ostin 28 cm hiiliteräspannun jossa käsikahvat että mahtuu uuniin.Tämä on elämäni ensimmäinen ja olin aika epäilevä sen erinomaisuuden suhteen. Mökin pihalla ulkona rasvapoltin sen ( kaasukeittimellä ) kolmeen kertaan. Olin ostanut lihakaupasta siansilavaa jonka kanssa hankasin pannun sisäpinnan. Eka poltto tummensi hiukan. Annoin jäähtyä ja silavoin uudelleen ja poltin.. Sitten taas silavoin ja kolmannen polton annoin kärytä tosi pitkään. Tämä oli hyvä tehdä ulkona. Pannu on tosi hyvä. Jos joskus tarttuu jotain vähän se lähtee kuumalla vedellä tiskiharjalla pesemällä helposti ja sitten kuivaus ja vähän öljyä.Ei tiskikoneeseen, ei tiskiainetta.Muistaakseni on mainittu ettei tomaattia ja esim valkoviiniä saa käyttää pannussa. Teen tällä nyt kaiken, en tarvitse muuta.Olen todella tyytyväinen.

Seija kommentoi 10/10/17, 18.41

Jätä kommentti

XHTML: Voi käyttää seuraavia tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>