Pitaleivät

pita2Olimme jo kerran vannoneet ettemme tee enää pitaleipiä itse. Sillä viimeksi niistä ei tullut mitenkään erikoisia. Kesällä satuimme näkemään Tomin keittiö -ohjelman jakson, jossa tehtiin todella maukkaan näköisiä pitaleipiä ja päätimme kokeilla onneamme uudestaan. Resepti löytyi Jimin nettisivuilta ja pitaleivät syntyivät melko helposti.

Pitaleivät (10 kpl)

  • 450 g jauhoja
  • 1/3 pkt tuorehiivaa
  • 8 g suolaa
  • 250 g vettä
  • 25 g oliiviöljyä

Sekoita hiiva puuharukalla hyvin veteen. Lisää joukkoon suola. Itse vaivasimme taikinan yleiskoneessa, mutta voit tehdä sen myös käsin. Kiinnitä kulho yleiskoneeseen ja lisää jauhot hiljalleen koneen käydessä koko ajan. Lisää joukkoon oliiviöljy ja jatka vaivaamista kunnes taikina on elastista. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan vetäytyä 30 minuuttia.

Jaa taikina 8-10 yhtäsuureen osaan ja muotoile palloiksi. Kauli pallot lättäniksi pikku pizzoiksi, peitä liinalla ja anna kohota 45 minuuttia. Paista kohonneet pitaleivät kuumalla leivinkivellä tai uunipellillä kypsiksi 275 asteessa noin 5 minuuttia tai kunnes leivät ovat kullanruskeita. Tarjoile leivät lämpiminä haluamiesi täytteiden kera.

Täytevaihtoehdoissa vain mielikuvitus on rajana. Itse täytimme leivät salaatilla, taboulilla ja grillatulla kanalla. Leivistä tuli todella maukkaita ja taskut kohosivat kauniisti. Leivät ovat parhaimmillaan heti uunista tullessaan, eikä ne oikein säily freeseinä seuraavaan päivään. Ikävä kyllä leipä/pizzakivemme taisi haljeta pitaleipien paiston seurauksena. Ilmeisesti kivi ei kestänyt 275 asteista uunia.

pita1

Yksi kommentti juttuun "Pitaleivät"

Where can i find companies that sale fresh pita bread to my restaurant at finland

Sherif kommentoi 08/07/17, 22.40

Jätä kommentti

XHTML: Voi käyttää seuraavia tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>