Punajuurisipsit

punajuurisipsit, © avaruusasema.com

Emme ole tehneet itse minkäänlaisia sipsejä pitkään aikaan. Rasvakeittimemme odottaa rasvanvaihtoa, emmekä ole keksineet millä aineella sen saisi oikeasti puhdistettua öljystä. No sipsejä voi tehdä uunissakin! Tämän ohjeen bongasimme Novellen sivustolta ja nämä punajuurilastut sopivat täydellisesti paahtopaisto-smørrejen kanssa. Punajuurisipsit ovat todella helppo tehdä ja uunissa ne valmistuvat kuin itsestään. Niitä kannattaa suosiolla tehdä kerralla kunnollinen määrä, sillä ne katoavat kuin itsekseen muutamassa minuutissa! Nämä sipsit ovat niiiiin hyviä ja onneksi aika terveellisiäkin. Punajuurisipsit ovat ehdottomasti tämän syksyn leffaeväs-hitti!

Alkuun pieni varoituksen sana. Mandoliinin kanssa kannattaa aina ja ehdottomasti käyttää sitä kahvaa, johon juurekset kiinnitetään. Täällä kävi nimittäin niin, että peukalosta lähti oikeasti pieni pala irti. Iiiiiiks! Toivottavasti Hello Kitty laastari parantaa sen pian.

Punajuurisipsit (2 annosta)

  • 2-4 punajuurta
  • 1-2 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 tl suolaa
  • mustapippuria

Laita uuni lämpiämään 160 asteeseen. Pese ja harjaa punajuuret puhtaaksi. Jos kuori on pesun jälkeen todella multainen, niin silloin punajuuret kannattaa kuoria. Itse valmistimme sipsit kuorineen. Leikkaa punajuuret ohuiksi suikaleiksi mandoliinilla tai juuresraastimen viipalointiterällä. Laita punajuuret kulhoon lorauta päälle oliiviöljyä, suolaa ja mustapippuria. Tai mausta oman makusi mukaan. Sekoita mausteet ja öljy punajuuriin tasaisesti.

Laita punajuuret uunipellille leivinpapaerin päälle vieri viereen. Sipsejä ei kannata paahaa kasana, joten ne kannattaa järjestellä pellille. Paista uunin keskitasossa 40-50 minuuttia. Varo polttamasta punajuuria.

paahtopaistileipa3

4 kommenttia juttuun "Punajuurisipsit"

Mä olen muutaman kerran yrittänyt tehdä punajuurisipsejä, mutta en ole saanut niitä uunissa rapeiksi. Vika on kaiketi ollut siinä, että olen joko leikellyt liian ohuita tai liian paksuja viipaleita. Ja taisin paistaa niitä myös paljon kuumemmassa uunissa. Pitääpä laittaa taas uudelleen testiin :)

Elina/Chocochili.net kommentoi 30/09/14, 6.40

Ai että, kiitos tästä herkkureseptistä! Rakastan punajuuria, näitä voisi puuhastella joku ilta leffaseuraksi :)
Ei kun hitsi, meiltähän puuttuu mandolini edelleen… Mistähän löytyisi hyvä sellainen?

Maire / Kettukarkki kommentoi 30/09/14, 19.53

Elina: Voi olla että vika on ollut viipaleiden paksuudessa tai siinä että olet yrittänyt paahtaa niitä liian kuumassa uunissa. Näistä tuli nimittäin todella rapeita. :) Kokeile ihmeessä uudestaan!

Tia kommentoi 30/09/14, 20.03

Maire: Nämä olivat kyllä niin hyviä, että näitä on aivan pakko tehdä pian uudestaan!
Minä ostin meille mandoliinin kesällä Kampin Narinkatorin maailmanmarkkinoilta, vai mitkä ne oli kun kojuja oli joka maasta. Esittelyssä tyyppi veti niin kepeästi kaikken mahdollisen siivuiksi ja näin se toimii kotonakin. Leikkaa myös lihaa :D Iiiiiiks! Pitää olla varovainen! Mandoliini maksoi 20 euroa, joten se on kyllä hintansa arvoinen.

Meillä on myös toinen mandoliini, jonka olemme ostaneet stockmannilta ja se ei toimi lainkaan. Vihannekset eivät pysy kahvassa kiinni ja leikkaaminen ei vain luista. Joten näissä on todellakin eroja! Harmi vain että noita edellä mainittuja ei taida saada enää mistään.

Tia kommentoi 30/09/14, 20.09