Helsingin paras hampurilainen?

Helsingin paras burger?, © avaruusasema.com

Hesarin NYT-liite etsi helmikuun lopussa Helsingin parasta burgeria. Lukijoiden tarjoamien vaihtoehtojen joukosta voittajaksi valikoitui Kämp Brasserien Kämp Burger. Black Angus -pihvikarjan jauhelihasta tehdyllä pihvillä, pekoni-chipotlemajoneesilla, cheddarilla, hillotulla punasipulilla ja salaatilla täytetty sekä briossimaisella sämpylällä varustettu yksinkertainen hampurilainen keräsi kehuja hyvästä pihvistään ja tasapainoisesta makumaailmastaan. Mutta onko Kämp Burger todella kaupungin paras hampurilainen? Ja onko se 24 euron hintansa väärti?

Testiryhmämme lähti viime tiistaina – hetken mielijohteesta – Kämppiin hampurilaiselle. Ympäristönä Kämp on kaikkea muuta kuin ravintola, jonka mieltäisi hampurilais-paikaksi. Klassinen tila, vanhahtava tyyli, varakas asiakaskunta sekä burgeri ei mielikuvissa oikein istu saman otsikon alle. Burgereita on kuitenkin tarjottu ennätystahtiin NYT:in jutun jälkeen ja näytettiin niitä kiikutettavan muihinkin pöytiin. Mutta se ravintolan habituksesta ja siirrytään itse asiaan.

Kämp Burger tarjoillaan ranskalaisten ja ketsupin kera. Ulkomuoto on konstailematon ja aikalailla ruskean värimaailman hallitsema, ehkä jopa hieman koruton. NYT:issä kehuttiin, että hampurilaisen voi syödä käsin, mutta me valitsimme kuitenkin haarukan ja veitsen aseiksemme. Täytteet eivät tursua sämpylän välistä, joten varmasti kelpaisi käsin syötäväksi.

Ensimmäisenä huomio kiinnittyy sämpylään, joka on briossimaisen makea ja kuohkea, rapea pinnaltaan, mutta mukavan lohkeava ja pehmeä sisältä. Erinomaisen hyvän makuinen vielä, voi ihan oikeasti olla paras hampurilaissämpylä mihin olen törmännyt. Täytteitä ei ole liikaa, eikä liian vähän, juuri sopivasti. Makumaailma on harkittu, juustoa ei melkein huomaa, mutta se sitoo maut hyvin yhteen. Majoneesi on maukas ja säilötty sipuli tuo juuri sopivasti hapokkuutta kokonaisuuteen. Myös pihvi on hyvä, sopivasti maustettu, kuohkea ja ennen kaikkea riittävän medium. Kokonaisuus toimii, vaikka itse olisin ehkä livauttanut väliin vielä tomaattiviipaleen. Ohessa tarjotut ranskalaiset on nekin moitteettomasti valmistetut.

Oliko kyseessä sitten Helsingin paras hampurilainen? Tähän on mahdoton vastata, mutta erinomaisen hyvä burgeri kuitenkin. Itse olen tykännyt kovasti myös Roslundin ja Sinne Helsingin hampurilaisista ja näiden välillä on aika mahdotonta määrittää paremmuusjärjestystä. Näiden välillä erot on enemmän makukysymyksiä. Hinta-laatusuhteeltaan Roslundin Rosburger on kuitenkin omaa luokkaansa.

Yksi kommentti juttuun "Helsingin paras hampurilainen?"

[…] parasta hampurilaista on aiemminkin etsitty ja nyt se on löytynyt. Paljon kehuja saaneesta Herttoniemestä Treffipubista, johon […]

Treffipub ja the burger » Avaruusasema kommentoi Oct 04 15, 18.13.

Jätä kommentti

XHTML: Voi käyttää seuraavia tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>