Pinaattiomeletti uunissa

Pinaattiomeletti uunissa, © avaruusasema.com

Tässä todella hyvä ja helppo uunissa valmistetun omeletin ohje, jota voi totta kai soveltaa mielin määrin erilaisilla täytteillä. Munakas on aina tullut valmistettua pannulla ja jos se ei hajoa käännettäessä niin usein pohja kypsyy liikaa pintaan nähden. Uunissa omeletti valmistuu ensinäkin superhelposti sekä se kypsyy tasaisesti. Ihme, että tätä tuli kokeiltua vasta nyt!

Olen alkanut tekemään somehitti BBG-treeniohjelmaa ja Kayla Itsinetsin blogia selaillessa löytyi tämä superhyvä omeletin ohje, jota vähän sovelsin. Alkuperäisessä ohjeessa omeletti tehdään vain valkuaisista, mutta muuten resepti on lähes täysin sama. Koska reseptissä käskettiin rikkomaan munat ja valuttamaan valkuaiset pannulle, tein saman enkä vatkannut munia rikki niin kuin perinteisesti omeletissa tehdään. Tämä oli itseasiassa erittäin hyvä idea, sillä valkuaiset ja keltuaiset pannulla irrallaan maistuvat paljon maukkaammilta kuin tasapaksu vaaleankeltainen munaseos.

Pakko vielä mainita, että saimme jokin aika sitten testattavaksi Heirolin Pro Steelsafe -pannun. Pinnoitettu paistinpannu kestää myös teräslastoja ja on osoittautunut niin mahtavaksi, että seuraava ostetaan ihan omalla rahalla. Pannu kuumenee tasaisesti ja nopeasti eikä teräksisellä hunajakennolla varustettuun pinnoitteeseen jää mikään kiinni. Pannu on peitonnut kätevyydellään jopa Swiss Diamondin ja onkin eniten käytetty pannu meidän keittiössä tällä hetkellä. Luulen, että käymme ostamassa myös pienemmän Steelsafen tämän kaveriksi.

Pinaattiomeletti uunissa, © avaruusasema.com

Pinaattiomeletti (1-2 annosta)

  • 3 luomu kananmunaa
  • 1/2 punasipuli
  • 2 dl tuoretta baby pinaattia
  • 6 kirsikkatomaattia
  • 1/2 rkl voita tai öljyä
  • suolaa ja mustapippuria

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele uuninkestävä pannu tai vuoka. Pilko sipulit, pese pinaatit tarvittaessa ja halkaiset kirsikkatomaatit. Laita pilkotut sipulit pannuun ja paista uunissa 4 minuuttia, keski-/ alimmalla ylätasolla. Heitä pinaatinlehdet pannulle ja 1-2 minuuttia.

Ota pannu uunista ja riko päälle kananmunat, hajota keltuaiset varovasti veitsellä. Asettele kirsikkatomaatit omelettiin ja rouhaise päälle suolaa ja mustapippuria. Paista 15-17 minuuttia, kunnes valkuaiset ovat kypsyneet. Irrota omeletti lastalla pannusta ja tarjoile. Ripottele päälle vielä sormisuolaa tarvittaessa.

Jätä kommentti

XHTML: Voi käyttää seuraavia tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>