Rapujuhlissa

Ehdottomasti parasta tässä blogin pitämisessä on vuosien varrella touhussa kertyneet ystävät. Välillä on tullut nähtyä hyvinkin usein, mutta viimeaikoina vähän harvemmin. Vähemmän aktiivisena bloggaajana ja päivätyön häiritessä harrastustoimintaa kaikenlaiset kissanristiäiset jäävät vähiin. Ja ovathan ihmisten elämäntilanteetkin kovin erilaisia kuin vuosia sitten. Tilaisuuksia nähdä on siis vähemmän. Mutta aina kun nähdään, on todella hauskaa. Olinkin erittäin iloinen kun sain Tiskivuoren emäntä -blogin Heidiltä ja puolisoltaan kutsun rapujuhliin. Tiesi jo etukäteen, että luvassa on runsaasti hyvää ruokaa, hyviä viinejä, huonoja juttuja ja loputonta naurunremakkaa.

Innokas ravunpyydystäjä Heidi lupasi ravut ja tykötarpeet, viinit tarjosi Juomavinkki. Näiden lisäksi toivottiin jokaisen tuovan jotain alkupalaa, lisuketta rapujen kanssa tai jälkkäriä. Joku voisi ehkä kuvitella, että ruokaa harrastavien juhlissa olisi tarjoilujen suhteen tiukkapipoinen meininki, mutta äärimmäisen nipottamisen sijaan yleensä ollaan aika perusjuttujen äärellä, hyvät raaka-aineet ja uudet kokeilut edellä mennään.

Ennen kuin iskimme kiinni rapuihin maisteltiin alkupaloja. Kokit ja Potit Hannele oli tehnyt ruusukaaliburgereita sekä hyvin vuodenaikaan sopivaa juurespanzanellaa, Vaimomatskuu Jella toi mukanaan lakritsipikkelöityjä kukkakaaleja sekä muhammaraa, jollaista myös Chocochilin Elina oli tehnyt juurisämpylöiden lisäksi. Soppa-Hanna oli tehnyt vegaanisia juustoja, jotka viihtyivät pöydässä vielä rapujenkin kanssa. Alkupaloista varsinkin tuo muhammara jäi kutkuttelemaan, mutta huomasin myös syöneeni huomattavan määrän vegaanista cheddaria.

Pääruoaksi Heidi oli keitellyt hurjan määrän isoja rapuja erittäin herkulliseen liemeen. Rapujen kanssa oli tarjolla paahtoleipää, voita, ranskankermaa, sipulia, tilliä ja sitruunaa. Elinalle oli rapujen sijaan latva-artisokkaa ja dippejä. Vaikka rapuja oli paljon, ihan hyvin me selvittiin, vaikka kaikkia ei kuitenkaan saatu syötyä. Me ensikertalaiset saimme hieman käyttökoulutusta rapujen syöntiin. Tästä huolimatta onnistuin jo ensimmäisen rapuni kohdalla saamaan sormenpään auki (ja toisen hieman myöhemmin). Uuden pöydän äärellä viihdyttiin pitkään.

Rapujen syönnin jälkeen Sillä Sipulin Merituuli pyöräytti meille Ron de Jeremy geeteet, mediterranean toniciin kera kardemumman ja verigreipin. GT:n jälkeen jatkettiin sujuvasti jälkiruokapöytään. Vatsaan jäänyt tila täytettiin Hannan porkkanapiirakalla sekä minun tekemällä Budapest-tortulla (tai leivoksien nimellähän tuo kulkee). Omasta jälkkäristä enemmän vähän myöhemmin.

Ennakko-odotusten mukaisesti naurua riitti, vatsa oli täynnä, uusi “Tiskivuorela” oli todella hieno ja varsinkin se näkymä parvekkeelta oli upea. Kiitos vielä Tiskivuoren emäntä kutsusta ja Sillä Sipuli, Hannan Soppa, Kokit ja Potit, Vaimomatskuu sekä Chocochili seurasta.

4 kommenttia juttuun "Rapujuhlissa"

Oli kyllä niin hauska ilta!
Tykkään tästä sun tyylistä kuvata, ihanaa kun bloggaat taas!

Hanna / Hannan soppa kommentoi 11/09/17, 23.19

Oli niin huippua nähdä! <3

Ihan paras tuo kuva missä koko pöytä on kuin "hävityksen kaaos" – aika perusnäky rapujuhlissa :D

Jaa, että mihinkö sitä kolmen metrin ruokapöytää tarvitaankaan… ;)

-Heidi

Heidi K. kommentoi 11/09/17, 23.48

Minäkin tykkään tuosta “jälkeen” -kuvasta. Omaan silmään illallisen jälkeinen pöytä on yleensä tosi kuvauksellinen, varsinkin isommalla porukalla. Olisi pitänyt keskittyä kuitenkin vähän paremmin tuohon, on (ruoka-)kuvaaminen vielä hieman hakusessa pienen tauon jälkeen.

Ja se pitkä pöytä oli todellakin paikallaan! :D

Mikko kommentoi 12/09/17, 23.03

Kuulostaa ihanilta nämä teidän rapujuhlat!

Ihan mahtava idea, että jokainen tuo jotain, niin kenenkään ei tarvitse nähdä liikaa vaivaa juhlien eteen ja kaikki saa nauttia täysillä :)

Teija / Juomavinkki kommentoi 14/09/17, 8.22

Jätä kommentti

XHTML: Voi käyttää seuraavia tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>