Kuvasaldoa kesältä

Se olisi sitten tämän vuoden kesäloma pidetty ja maanantaina olisi taas aika palata töihin. Eikä edes harmita, töissä on nimittäin kivaa ja saan tehdä juttuja joista tykkään, ihan erilaisia juttuja mitä olen lomalla tehnyt. Ajattelin, että tänä vuonna kesäloma jäi vähän tylsäksi, en edes käynyt missään matkalla. Kameran muistikorttia eilen tyhjennellessäni huomasin kuitenkin, että kaikenlaista sitä on ehtinyt.

Loma alkoi mökillä, jossa oli pientä rakentelua luvassa. Rakentelu jatkui myös myöhemmin paljon isommalla projektilla, kun talon alapohja ja rakenteet uusittiin. Omalle vastuulleni jäi vanhojen jätteiden siivous (ei ollut mitään herkkua tuolla talon alla) ja uuden terassin rakennus isäni kanssa. Aika hieno tuli vaikka itse sanonkin. Vielä hienompi tulee kun rakenteet saavat myöhemmin uutta valkoista maalia päälleen.

Mökkiremontin välissä olin hetken kaupungissa. Siskot ja tytöt kävivät kyläilemässä, tehtiin pizzaa. Tai minä tein ja vieraat söi. :) Olikin jo pitkään tehnyt mieli itsetehtyä pizzaa. Pohja ei ihan noussut normaaliin tapaan, mutta siihen oli varmaan syynä pieni soveltaminen valmistuksessa. Pitäisi vaan aina malttaa orjallisesti noudattaa ohjetta.

Parin päiväreissun verran tuli myös harrastettua kotimaan matkailua. Kävin Jyväskylästä hakemassa yhden soittimen ja Fiskarsin kautta Hangossa ihan muuten vaan kun oli kaunis päivä. Jyväskylän burgerista varmaan myöhemmin lisää, Hangosta ei oikein jäänyt mitään kerrottavaa. :) Molemmilla reissuilla suosin pikku-paikkakuntia kiertäviä mutkaisia reittejä. Aikaa meni enemmän, mutta hermo lepäsi kun ei tarvinnut lomaruuhkissa jonotella. Ja autokin on mukavampi ajettava tuollaisilla teillä. Auton mittariin onkin kertynyt noin 4000 km lisää loman aikana, joka on lähes kolmannes koko vuoden kilometreistä.

Viimeiset lomapäivät ovat menneet taas täällä kotona, jossa on saanut nauttia paikallisen ostarin purkutyömaan ja metro-työmaan sulosoinnuista. Pölyäkin on riittänyt. Parvekelasit olen pessyt loman aikana jo kahdesti, kohta olisi taas aika tehdä se uudelleen. Onneksi en sentään asu noissa lähitaloissa.

Ehkäpä raapustelen vielä pari lomalta kertynyttä juttua ja reseptiä jossain välissä tänne.

Kesälomajuttuja

Kesälomalle oli jäätävä vähän varkain viikko sitten. Ei ollut yhtään fiilistä ja työtkin jäi vähän huonoon vaiheeseen, mutta ehkä loma tuli kuitenkin ihan tarpeeseen. Lomabudjetti meni muutama viikko sitten hammaslääkäriin hampaan lohjettua, joten tänä vuonna Suomi saa riittää. Ajatuksena tehdä muutaman päivän reissuja kohtuullisen matkan päähän, pienempiä teitä pitkin ajellen, ilman sen kummempia suunnitelmia.

Toistaiseksi en ole ehtinyt kuin tekemään siskonmakkarakeittoa (iski hirveä himo!), nauttimaan elämästä sisäisen kellon mukaan (saa nukkua pidempään) ja käymään mökillä. Mökkimatkan reitiksi valitsin kolme- ja nelinumeroisia teitä normaalin moottoritien sijaan ja olipahan huomattavasti mukavampaa ja stressivapaampaa ajella omaan tahtiin. Aikaa menee enemmän, mutta sitähän nyt lomalla on. Autokin tuntuu olevan enemmän kotonaan syheröisillä teillä. Mökillä oli pientä rakentelua, laiturille penkit ja kulkuväylälle uudet portaat. Yöt oli kylmiä ja tuntui luonto olevan vielä keväässä.

Supermood

Supermood, © avaruusasema

On todella hienoa, että Suomeen saatiin jälleen yksi uusi luonnonkosmetiikkasarja, ja vielä näin ylellinen! Huippumalli haussa -sarjasta(kin) tuttu Anne Kukkohovi toteutti yhden unelmistaan: suunnitteli ja lanseerasi kotimaisen ja luonnonmukaisen kosmetiikkasarjan. Supermoodin ydinajatuksena on tuoda hoitoa ihon kulloinkin vaatimiin tarpeisiin. Eli hieman sama ajatus kuin esimerkiksi Absolutionissa. Kosmetiikka-alalla ollaan selvästi siirtymässä ihotyyppijaottelusta yksilöllisempiin päiväkohtaisiin tarpeisiin ja se on hienoa.

Täytyy myöntää, että aivan aluksi mielessä kävi ajatus, että jaa taas yksi julkkisbrändätty kosmetiikkamerkki. Perehdyttyäni sarjaan, sain huokaista helpotuksesta; kyllä Annen sarja perustuu aivan eri lähtökohdille kuin esimerkiksi Robinin. :) Olen muuten ihaillut Anne Kukkohovia ensimmäisestä Huippiksesta saakka, ehkä Suomen paras tv-juontaja! Hän osaa ottaa tilan, käyttää ääntään ja olla samalla niin luonnollinen. Välillä nimittäin ei oikein tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa kun katsoo suomalaista tv-juontoa. Haluan itse joskus olla niin hyvä esiintyjä ja puhuja kuin Anne!

Supermood, © avaruusasema

Mutta takaisin asiaan! Koska kosmetiikasta ylipäätään on vaikea ottaa selvää onko se luomua, luonnollista vai synteettistä, Anne päätti avata asian käyttäen inci-listan raaka-aineiden perässä symboleita. Näin homma olisi mahdollisimman selkää asiakkaille. Itse en ole ehtinyt syventymään kosmetiikassa käytettävien raaka-aineiden mystisiin nimiin, joten luotan yleensä sertifioituun luonnonkosmetiikkaan tai Katja Kokon analyyseihin. Katja on tutkinut aihetta useita vuosia eikä suosittele tuotteita, jonka takana ei voi seistä. Samoin muuten kertoi Anne, hän on elämässään joutunut edustamaan asioita, joiden takana ei voi täysin seistä. Siksi Supermood on niin tarkkaan tutkittu ja syynätty, että sen puhtauteen, ekologisuuteen ja eettisyyteen voi luottaa.

Supermood-sarja sisältää 3 linjaa, joista ensimmäisin Egoboost lanseerattiin nyt syksyllä. Sarjan toinen linja Beauty Sleep on tulossa loppuvuodesta ja kolmas Youth Glo ensi vuonna. Egoboostissa on hyödynnetty muun muassa suomalaista pakurikääpää. Teemana on immuniteetin vahvistaminen ja tehokkuus. Kaikki tuotteet imeytyvät nopeasti ja vaikuttavat välittömästi. Mutta itse tuotteista tarkemmin ja myöhemmin Saippuakuplissa, sillä näitähän oli päästävä testaamaan. Supermoodia saa tällä hetkellä Joliesta sekä Sokokselta.

Supermood, © avaruusasema