Supermood

Supermood, © avaruusasema

On todella hienoa, että Suomeen saatiin jälleen yksi uusi luonnonkosmetiikkasarja, ja vielä näin ylellinen! Huippumalli haussa -sarjasta(kin) tuttu Anne Kukkohovi toteutti yhden unelmistaan: suunnitteli ja lanseerasi kotimaisen ja luonnonmukaisen kosmetiikkasarjan. Supermoodin ydinajatuksena on tuoda hoitoa ihon kulloinkin vaatimiin tarpeisiin. Eli hieman sama ajatus kuin esimerkiksi Absolutionissa. Kosmetiikka-alalla ollaan selvästi siirtymässä ihotyyppijaottelusta yksilöllisempiin päiväkohtaisiin tarpeisiin ja se on hienoa.

Täytyy myöntää, että aivan aluksi mielessä kävi ajatus, että jaa taas yksi julkkisbrändätty kosmetiikkamerkki. Perehdyttyäni sarjaan, sain huokaista helpotuksesta; kyllä Annen sarja perustuu aivan eri lähtökohdille kuin esimerkiksi Robinin. :) Olen muuten ihaillut Anne Kukkohovia ensimmäisestä Huippiksesta saakka, ehkä Suomen paras tv-juontaja! Hän osaa ottaa tilan, käyttää ääntään ja olla samalla niin luonnollinen. Välillä nimittäin ei oikein tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa kun katsoo suomalaista tv-juontoa. Haluan itse joskus olla niin hyvä esiintyjä ja puhuja kuin Anne!

Supermood, © avaruusasema

Mutta takaisin asiaan! Koska kosmetiikasta ylipäätään on vaikea ottaa selvää onko se luomua, luonnollista vai synteettistä, Anne päätti avata asian käyttäen inci-listan raaka-aineiden perässä symboleita. Näin homma olisi mahdollisimman selkää asiakkaille. Itse en ole ehtinyt syventymään kosmetiikassa käytettävien raaka-aineiden mystisiin nimiin, joten luotan yleensä sertifioituun luonnonkosmetiikkaan tai Katja Kokon analyyseihin. Katja on tutkinut aihetta useita vuosia eikä suosittele tuotteita, jonka takana ei voi seistä. Samoin muuten kertoi Anne, hän on elämässään joutunut edustamaan asioita, joiden takana ei voi täysin seistä. Siksi Supermood on niin tarkkaan tutkittu ja syynätty, että sen puhtauteen, ekologisuuteen ja eettisyyteen voi luottaa.

Supermood-sarja sisältää 3 linjaa, joista ensimmäisin Egoboost lanseerattiin nyt syksyllä. Sarjan toinen linja Beauty Sleep on tulossa loppuvuodesta ja kolmas Youth Glo ensi vuonna. Egoboostissa on hyödynnetty muun muassa suomalaista pakurikääpää. Teemana on immuniteetin vahvistaminen ja tehokkuus. Kaikki tuotteet imeytyvät nopeasti ja vaikuttavat välittömästi. Mutta itse tuotteista tarkemmin ja myöhemmin Saippuakuplissa, sillä näitähän oli päästävä testaamaan. Supermoodia saa tällä hetkellä Joliesta sekä Sokokselta.

Supermood, © avaruusasema

Tapahtumarikas elokuu

night-market1

Kuten edellisessä jutussa ennakoitiinkin oli elokuun loppu todella tapahtumarikas. Kun ihmiset palaavat lomilta töihin ja kesämökeiltä kaupunkiin niin kaikkea alkaa taas tapahtua. Eipä ole blogiinkaan ehtinyt kirjoittelemaan kun pikku hiljaa alkaneiden työkiireiden lisäksi on ollut kaikenlaista menoa ja puuhaa. Erityisesti kaikkea kivaa ruoka-juttua.

Pari viikkoa sitten kirjoittelin Helsingin tulevasta katuruokatapahtumien sumasta ja vaikka vähän tiukilla oli niin itsekin ehdittiin näistä nauttia. Aluksi Street Gastroa, sitten Helsinki Distilling Companyn upeiden tilojen kautta Night Marketiin ja lopulta vielä aivan viime tipassa Murun ruoka-autosta vähän purtavaa piknikille mukaan. Välissä käytiin ihmettelemässä Cheekiä stadionilla ja vaikka musiikki ei nyt ihan täysin iskekään niin olipahan aika vakuuttava show.

Myöhemmin vähän lisää Night Marketista ja Murusta, mutta tässä maistiaisina muutamia kuvia.

street-gastro1 street-gastro2 helsinki-distillery8 helsinki-distillery5 muru-truck3 muru-truck2 cheek1 cheek2

Lomaseikkailuja

iltaaurinko kaverikuva

Kesäloman viimeiset päivät alkaa olla käsillä ja sen verran on pitkin Suomea ja netittömiä taipaleita tullut reissattua ettei blogiin ole ehtinyt juuri kirjoitella. Loma aloitettiin Turun reissulla, josta palauduttiin hetkeksi kotimaisemiin, kunnes lähdettiin taas. Ja minnekäs muualle kuin kohti Turkua ja Turun saaristoa. Oma auto jätettiin matkan varrelle vanhempieni talliin ja matkaa tehtiin lainaksi saadulla Suomessa tehdyllä Mercedes-Benzillä, tuttavallisemmin A160 CDI automaatilla.

Saaristossa oli tarkoitus purjehtia, mutta kun tuulta ei ollut niin keskityttiin grillaamiseen, saunomiseen ja upeasta säästä nauttimiseen. Hetkessä pahentunut sinilevätilanne rajoitti ikävästi uimista ja juuri ennen satamaan paluuta saimme kokea melkein suoraan kohdalle osuneen ukkoskuuron. Hetken oli jännittävää kun salamat välähtelivät ja ukkonen paukahteli samaan aikaan.

veneet sinileva2014 ukkoskuuro

Turusta käännettiin Mersun nokka kohti Tamperetta, jonne päätimme Taste of Helsingin innoittamana tehdä ravintolapainotteisen turistimatkan. Yötä oltiin miellyttävän modernissa, ihan uudessa Scandic Tampere Stationissa, aivan juna-aseman kupeessa. Hieman kesän takia uinuvasta kaupungista löytyi kivasti tekemistä, vaikka Tian harmiksi se Särkänniemi jäikin käymättä. Tampereen visiitistä myöhemmin vähän lisää, kunhan taas sadepäivä tms. motivoi istumaan pidempään tietokoneen ääressä.

kaffila a160tampere scandictamperestation ravintolac tampereenpaahtimo

Tampereelta suunnistettiin vielä mökille helteistä säätä ja paarmojen määrää ihmettelemään. Neljän päivän aikana syntyi vanhoista kuormalavoista “sänky” vanhan futonimme alle mökin yläkertaan. Ihan riittävän suuri homma helteessä tehdyksi.

Vaikka tämä ei mikään autoblogi olekaan niin muutama sananen vielä tuosta meillä lainassa olleesta Mersun A-sarjalaisesta. Oma automme (VW Scirocco) on kohta neljävuotias, joten siltäkin kannalta oli hyvin mielenkiintoista päästä kokeilemaan saman kokoluokan verrokkia hieman pidemmäksi aikaa. Ajettavudeltaan hyvin saksalaistyyppiseen Mersuun istui melkein kuin meidän Volkkariinkin, tuntuma oli hyvin samanlainen. Mersulla oli todella kiva ajaa ja vaihteistokin oli hyvin samanlainen kuin meidän auton DSG, viiksessä olleeseen vaihdevipuun ei kyllä millään tottunut. Plussaa ajettavuudesta, ohjaustuntumasta, alustasta, todella fiksusti toimivasta vakionopeudensäätimestä ja penkeistä. Miinusta huonosti sijoitetuista ilmastoinnin säädöistä ja tehon puutteesta. Tuo pikku-diesel on enemmän kotonaan kaupunkipyörityksessä. Ei meille vielä Mersua myyty, mutta ihan mielenkiintoista olisi kokeilla hieman tehokkaampaa bensa-versiota.

mokki a160metsa

Auton meille lainasi Mercedes-Benz / Veho ja hotelliyöpymisen tarjosi Scandic.