Katselet arkistoa 2012

2013

Möet Grand Vintage Rose 2002, © avaruusasema

Tervetuloa vuosi 2013 ja kiitos kaikille lukijoille tästä vuodesta. Meillä vuosi vaihtuu rauhallisissa merkeissä kotona. Mikko sai keittiötasoremontin valmiiksi ja nyt on pöydät melkein kuin uudet. Kaikki keittiötarvikkeet ja koneet päästään nostamaan pöydille vasta parin päivän päästä, kun öljyvaha on varmasti imeytynyt. Ei olisi kiva huomata parin viikon päästä, että pöydässä on kahvimyllyn muotoinen jälki, joten odotelemme rauhassa. Keittiö tuntuu niin avaralta kun kaikki välineet puuttuvat.

Möetin Grand Vintage Rose 2002 samppanjan ostimme syksyllä laivareissutla, kun “halvalla” sai. Vuoden 2002 samppanjoita on kehuttu paljon, joten meillä on kovat odotukset tämän pullon suhteen. :)

Suurkiitos kaikille ihanista kommenteistanne tänä vuonna ja mitä parhainta alkavaa vuotta. Nähdään ensi vuonna!

Möet Grand Vintage Rose 2002, © avaruusasema

Vielä yksi paketointivinkki

Lahjat, © avaruusasema

Jos saat käsiisi vanhoja muotikatalogeja tai vaikkapa tapettikirjoja, sivut kannattaa hyödyntää pienien pakettien papereiksi. Jos vaan raaskit repiä kirjat kappaleiksi. Pakettinarun voi korvata erilaisilla koristenauhoilla tai vaikkapa vanhalla filminauhalla. Nämä paketit on ostettu Joliesta. Itse yritän aina välttää niitä perinteisiä joulupukkipapereita viimeiseen asti. No tänä vuonna pari pakettia joutui käärimään vähän perinteisempään kuosiin pakettien suuren koon vuoksi.

Viimeiset jouluvalmistelut vielä ja sitten vain joulupukkia odottelemaan. :)

Pieni paketointivinkki

Pieni paketointivinkki, © avaruusasemaJos joululahjat eivät ole vielä paketoituna, niin tässä tulee pieni vinkki. Perinteisten joulupaperien sijaan pienimmät lahjat voi paketoida itse koottuihin laatikoihin. Laatikoita voi valmistaa mistä tahansa paperista, mutta kovin paksusta kartongista taittelu on aika työlästä. Itse käytimme vanhojen lehtien kansia. Tuli mieleen, että tapettirullasta voisi saada tosi hienoja laatikoita.

Papereita yhteen laatikon tekoon tarvitaan 4 kpl ja jos haluat tehdä myös kannen, niin 8 kpl. Paperit voivat olla minkä kokoisia tahansa, mutta niiden tulee olla neliönmallisia. Idea on siis se, että jokaisesta paperista taitellaan samanlainen kulmapala ja kun palat yhdistetään, muodostuu rasia.

Teimme aiheesta myös liikkuvan kuvan. Videossa aluksi käydään läpi koko prosessi nopeasti ja sitten hidastettuna, joten älä hätäänny. Taittelu saattaa näyttää monimutkaisemmalta kuin se loppujen lopuksi on. Alkuperäinen ohje tarkempine selostuksineen löytyy täältä.

Kaikki taitokset kannattaa tehdä huolellisesti ja painaa kunnolla, jotta laatikko olisi helpompi koota eikä se lähde pullistelemaan mihinkään suuntaan. Käytimme paksuimpien kohtien taittelussa apuna viivotinta, jonka avulla taitoksista saa terävämmät.

Näihin laatikoihin ei valitettavasti kaikki joululahjat mahdu, mutta eiköhän näihin jotain pieniä yllätyksiä keksitä. :)

Pieni paketointivinkki, © avaruusasemaPieni paketointivinkki, © avaruusasema