Treffipub ja the burger

Treffipub, © avaruusasema.com Treffipub alkupalalankku, © avaruusasema.com Treffipub, © avaruusasema.com
Helsingin parasta hampurilaista on aiemminkin etsitty ja nyt se on löytynyt. Herttoniemestä paljon kehuja saaneesta Treffipubista, johon ravintolakerhomme suuntasi viime keskiviikkona. Heti alkuun on mainittava, että olimme paikalla omistajan kutsumina ja illallinen tarjottiin meille. Yleensä ilmainen illallinen on vaan kiva juttu, mutta tällä kertaa olisimme mieluummin maksaneet koko lystin. Ravintolasta on niin paljon hyvää sanottavaa, että sen toivoisi välittyvän sinne ruudun toiselle puolelle täysin vilpittömänä.

Treffipub on jo vuosikaudet toiminut samalla paikalla samaan tapaan kuin monet muutkin kortteliravintolat ympäri Suomea, baari on auki, mutta keittiötä ei ole. Viime vuoden lopulla tähän tuli kuitenkin muutos ja laajennoksen yhteydessä Treffipub sai myös keittiön puuhiiligrilleineen. Keittiöstä tarjoillaan nyt bistro-henkistä ruokaa rennolla otteella, porukalla jaettavaksi tai erillisinä annoksina. Ravintolan etuosa toimii edelleen kuten vanha Treffipub, mutta takaa löytyy nyt tilaa myös ruokailijoille. Huhu paikan erinomaisista burgereista on vajaan vuoden aikana kiirinyt pitkälle, joten jo olikin aika käydä omakohtaisesti testaamassa ne, ja pikkasen muutakin siinä sivussa. Tarjolla on ruokaa aamiaisesta illalliseen asti ja myös viikonlopun brunssit ovat keränneet kehuja. Varsinkin katuruoka-brunssi jokaisen kuukauden vikana sunnuntaina kuulostaa houkuttelevalta.

Treffipub, © avaruusasema.com

Yhtenä kantavana ajatuksena Treffipubilla on ollut tuoda yhteisöllisyyttä myös ruokailuun ja listalle pöydässä jaettavia annoksia. Tämä ei kuulemma kuitenkaan ole vetänyt asiakaskunnassa aivan haluttuun tapaan ja yksittäisiä annoksia on lisätty. Jaettavat annokset on kuitenkin mainio tapa saada poikkileikkaus siitä mitä ravintolalla on tarjota ruoan suhteen. Yleensä intohimo, keittotaito ja yleinen ruokafilosofia näkyy näissä parhaiten. Aloitimmekin koko pöytäseurueen kesken jaettavalla alkupalalankulla, johon keittiö taikoo alkuruokalistalta tai sen ulkopuolelta annoksia jaettavaan muotoon.

Treffipub alkupalalankku, © avaruusasema.com Treffipub alkupalalankku, © avaruusasema.com Treffipub alkupalalankku, © avaruusasema.com
Treffipub alkupalalankku, © avaruusasema.com

Ja olipahan aloitus illalliselle – iberico-possun ribsejä, retikkakimchiä, itse leivottua rieskaa, “kananugetteja”, limegraavattua lohta ja kampasimpukoita, sekä simpukoita olut-chorizoliemessä. Erinomaiset kypsyydet, syvät ja monivivahteiset maut ja selkeä linja. Keittiössä oikeasti on homma hallussa. Harvemmin on tullut esimerkiksi syötyä näin täydellisesti kypsennettyä kampasimpukkaa. Tässä vaiheessa viimeistään karisi ne kaikki ennakkoluulot mitä Herttoniemessä sijaitsevan kortteliravintolan suhteen oli. Epäilytti oikeastaan vain, että voiko se kehuttu hampurilainen enää tämän jälkeen tuntua missään.

Ja tuntuihan se. Siinä määrin, että melkein unohdin kuvata koko komeuden. Kun 2/3 porukastamme päätti tilata pääruoaksikin keittiömestarin yllätyslankun niin minä pidin päätökseni ja tilasin sen kehutun burgerin, ja onneksi tilasin. Ehdottomasti paras hampurilainen minkä olen koskaan missään syönyt. Tässä burgerissa kaikki lähtee pihvistä, laadukkaasta lihasta jauhettu jauhelihapihvi on maltillisesti maustettu, puuhiiligrillin on annettu tehdä tehtävänsä ja maku on sanoinkuvailemattoman syvä. Yksinkertaisesti herkkua. Pihvin kaveriksi juustoa, hieman majoneesia ja maukas sämpylä, ei siinä muuta tarvita. Ohessa tarjottu salaatti, makeat kirsikkatomaatit, suolakurkku ja pikkelöidyt punasipulit kuitenkin kruunasivat kokonaisuuden.

Pääruokalankulta löytyi kaikenlaista herkkua. Itse maistoin täyteläistä tattikeittoa ja erinomaisesti kypsennettyä ja todella herkullisesti maustettua entrecôteta. Laudalta löytyi myös puolikkaita burgereita, frittiperunoita ja chevre-myskikurpitsa-salaattia.

Treffipub burger, © avaruusasema.com Treffipub pääruokalankku, © avaruusasema.com

Vaikka viimeiset palat burgerista tuli syötyä jo melkein väkisin – ei sitä vaan voinut jättää syömättä – päädyimme jotenkin tilaamaan vielä jälkkärit. Ja kuinkas muuten kuin jälkkärilankkuna :). Lime & lemon pie maistui raikkaana tuhdin illallisen päälle, mutta ei tuo fudge browniekaan pöllömpää ollut, sopivan kosteaa ja ällömakeaa niin kuin pitääkin olla.

Treffipub jälkiruokalankku, © avaruusasema.com

Treffipubissa on paljon sellaista minkä toivoisi leviävän laajemminkin Suomeen. Ensimmäisenä vaikka tänne läntiselle pääkaupunkiseudulle. Muualla maailmassa myös asuinalueilta löytyy tämänkaltaisia helmiä – konstailematonta ruokaa, mukavaa menoa ja yhteisöllisyyttä tarjoavia ravintoloita. Yrittäjiä on toki aiemminkin ollut, mutta kokonaisuudessa on usein jokin ontunut. Useimmiten ruoka-annoksia ei vaan ole saatu myytyä ja paikka on pikkuhiljaa taantunut pelkäksi kapakaksi. Treffipub osoittaa, että korttelipubin ei aina välttämättä tarvitse olla pelkkä kapakka vaan ihan oikea pub toimii myös täällä. Avainjuttuna tässäkin taitaa olla se, että lähdetään tekemään asioita intohimolla, käytetään mielikuvitusta, mietitään kenelle hommaa tehdään, eikä unohdeta laatua.

Pitkää ikää ja menestystä Treffipubille tällä tiellä, toivottavasti esimerkki innostaa muitakin.

Illallisen tarjosi Treffipub.

3 kommenttia juttuun "Treffipub ja the burger"

“Illallisen tarjosi Treffipub.”

Eikö olisi suoraselkäisempää maksaa itse laskunsa kuin ruinata freebietä ravintoloilta? Tulisi hieman objektiivisempi kuva arvostelusta ja kirjoitetuista näkemyksistä. Ei Michelin-tarkastajatkaan ravintolan piikkiin käy syömässä.

Harri kommentoi 06/10/15, 10.44

Objektiivisempi kuva tulisi ja sen takia tuli itsekin asiasta kirjoitettua tuonne jutun alkuun.

Sen verran on pakko tuohon kommenttiisi tarttua, että yhtään illallista ei ole mistään ikinä ruinattu. Aloite on tullut aina sieltä ravintolan päästä. Mitään Michelin arvostelujahan tässä ei kirjoiteta, eikä tästä saa palkkaakaan. Eikä se Michelin arvioijakaan sitä ruokaansa itse maksa. Omalla rahalla tulee useammin pelattua varman päälle ja (omasta näkövinkkelistä) syrjässä sijaitsevat poikkeavat ravintolat jää herkemmin kokeilematta.

Mikko kommentoi 06/10/15, 11.59

Olen ilokseni saanut huomata, että tänne idän portille on viime vuosina syntynyt useampi uusi ruokaravintola, joista viimeisimpänä Treffarin uusi konsepti on mahtava juttu! Jätkät tuntuvat tsemppaavan ja kehittävän annoksia ihan tosissaan. Muutenkin meno on luonnollisen rentoa, mutta toimivaa.
Kesän lopussa (elokuussa?) käytiin lounaalla ja koska lounaslista oli vielä suunnittelun alla, otimme burgerit. Silloin jäi kovasti harmittamaan, että en antanut palautetta heille, koska parantamisen varaa oli. Pihvi oli ehdottomasti yksi parhaimpia (TOP5), mitä olen maistanut ja hiiligrillistä (ainakin maistui siltä) ehdottomasti plussaa. Pidän myös simppeleistä bögöistä ja tämä oli siinä suhteessa esimerkillinen. Sillä kerralla sämpylä ei kuitenkaan mätsännyt muun kanssa millään tavalla. Ilmeisesti ovat vaihtaneet sen, mutta silloin se oli kuiva ja ,ureni kuin se olisi ns pakkassämpylä. Mietin, että ei Stadin parhaan 10-arvoisen pihvin kanssa vain voi tarjoa ala-arvoista sämpylää. Uskon tuon kuitenkin olleen lapsus ja aion vastedeskin mennä Treffariin (ja anta tarvittaessa sitä palautetta).

Kristian kommentoi 15/10/15, 20.48

Jätä kommentti

XHTML: Voi käyttää seuraavia tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>