Taste of Helsinki 2014 loppufiilikset

toh2014-paras-annos toh2014-kirjanpito

Nyt se olisi sitten ohi, tämän vuoden Taste of Helsinki. Oli hieno tapahtuma, ruoka oli hyvää, sitä oli riittävästi, seura oli mahtavaa ja fiilis muutenkin hyvä. Mutta aivan kuin vuosi sittenkin alkaa neljän päivän jälkeen väsyttää eikä ruoastakaan saanut enää samalla tavalla irti kuin ensimmäisinä päivinä. Tänään sää kuitenkin suvaitsi muuttua inhimmilliseksi ja aurinkokin lämmitti, ihan kivaa vaihtelua kahden sateisen ja yhden hyytävän kylmän päivän jälkeen. Vaikka ei tuolla vieläkään kuuma tullut. Sää oli selvästi houkutellut tänään edellisiä päiviä enemmän porukkaa paikalle, mutta edelleen enemmänkin olisi mahtunut.

Mutta haasteellisesta säästä siihen ruokaan. Melkein kaikki annokset tuli maisteltua tässä päivien aikana, muutama jaettiin mutta monta syötiin molemmat omamme. Viimeiselle päivälle jäi enää viisi molemmille uutta annosta, ne tässä listattuna ja alempana myös kuvina. Tälle päivälle ei erityisiä suosikkeja enää osunut, ehkä hyvään ruokaan on myös vähän turtunut. Yksi annos jäi kokonaan kokeilematta, kun päätimme sijoittaa viimeiset markkamme Farangin Hola Holan sijaan toisen kerran Askin Suolaheinää ja valkosuklaata -jälkkäriin.

* * *

Turska, papu, kampasimpukka – BERTHA
Oskarin hodari vasikasta, parsasta ja jättikatkaravuista – KAARTIN HODARI & HUMMERI
Kuninkaallinen hummeririsotto – KAARTIN HODARI & HUMMERI
Grillattua luomukaritsankylkeä, varhaiskaali-luomujogurttisalaattia ja tummaa lakritsakastiketta – BISTRO-O-MAT
Mehustettuja mansikoita, kutunmaito “softis” ja mantelia – BISTRO-O-MAT

* * *

Tänään ehdittiin jo julkistaa kokkien omat suosikit ravintoloiden annoksista. Suosikeissa jälkiruoat jylläsivät. Jaetulla kolmannella sijalla Juuren graaviahven ja Demon space cream, toisena Juuren kuttujugurttijäädyke ja voiton vei ansaitusti Askin suolaheinää ja valkosuklaata, joka oli jälkkäreistä meidänkin suurin suosikki.

Juuri oli tänä(kin) vuonna mukana todella onnistuneella menulla, jolta löytyi erinomainen – ehkä tapahtuman paras – alkuruoka, se graavattu ahven. Makaronilaatikko sekä luomukyyttö veivät myös kielen mennessään, jälkkäriä eli kuttujugurttijäädykettä unohtamatta. Kokonaisuutena hyvänä kakkosena tuli Ask. Ravintolan alkuruoka oli kaikessa yksinkertaisuudessaan nerokas, pienen koon antoi anteeksi mieletön makumaailma. Jälkkäri oli tapahtuman paras ja pääruoka – possunkylkeä, varhaisperunaa ja suolaheinää – oli erinomainen annos. Paras possuruoka tuli kuitenkin Tampereelta eli Berthasta, jonka possunposki oli kaikessa karuttomuudessaan erinomainen annos.

Ravintola Emolta myös vahva suoritus, rapukakku ja kananpoika olivat herkullisia. Eskimo oli ennakkoon maisteltuna niin hyvä, että tapahtumassa tarjoiltu hieman muunnettu annos jäi pettymykseksi, vaikka totuuden nimissä se oli edelleen todella hyvä. Erityismaininta vielä Demon vasikanrinnalle, josta itse pidin todella paljon, sekä Smakbyn lammas-annokselle, joka kirvoitti monta kouluruokakommenttia ulkoasullaan, mutta maistui vaan todella hyvälle (tästä tosin Tialla poikkeava mielipide). Monta muutakin hyvää oli, mutta kaikkia ei voi mainita.

Yhteenvetona Juuri ja Ask vei voiton, Emo hätyytteli kolmantena, mutta kärkikaksikko pysytteli lopulta tukevassa johtoasemassa. Suoranaisia pettymyksiä ei tullut, Farang olisi voinut keksiä välillä jo jotain uutta listalleen. ;)

toh2014-1-bertha-turska toh2014-2-hodari-oskari toh2014-3-hodari-risotto toh2014-4-bistromat-karitsa toh2014-5-bistromat-softis toh2014-6-ask-valkosuklaa

3 kommenttia juttuun "Taste of Helsinki 2014 loppufiilikset"

[…] on aina ihastuttanut siellä missä siihen on törmännyt ja vastannut vuodesta toiseen mm. Taste of Helsingin parhaimmista annoksista. Punajuurimakaronilaatikko! Ja on niitä kehujakin kuulunut melkeinpä […]

Avaruusasema » Blogin arkisto » Ravintola Juuri kommentoi Feb 26 15, 16.55.

Myös mulla jäivät mieleen parhaina juuri nuo samat kolme: Juuri, Ask ja Emo. Valkosuklaa ja suolaheinä oli aivan mieletön! :)

Cara kommentoi 15/06/14, 20.07

Aika monelle muullekin tuntui nuo samat ravintolat annoksineen jäävän mieleen. Jännä nähdä mikä annos vie yleisöäänestyksen voiton. :)

Olipahan muuten näin jälkikäteen kovatasoinen tapahtuma. Ravintoloiden annokset oli ihan sitä samaa Michelin-tasoa mitä monissa muutenkin tarjotaan, uskomatonta että pystyvät tason pitämään tällaisessa tapahtumassa näinkin korkealla. Itse ei ole tullut käytyä muiden kaupunkien Taste of -tapahtumissa, mutta moni on tätä Helsingin tapahtumaa ylistänyt. Ei sitä turhaan just jossain kirjoitettu, että Helsinki ravintolakaupunkina on maailmalla aikamoisessa nosteessa. Hienoa myös (tässäkin tapahtumassa) huomata, että kovaa tasoa löytyy Suomen muistakin kaupungeista.

Mikko kommentoi 16/06/14, 0.03