Kööpenhaminan ravintoloita

Vielä olisi yksi aihe jäljellä Kööpenhaminan talvilomareissultamme – kaupungin mainiot ravintolat. Olimme perillä viisi päivää ja neljä yötä, joten etukäteen ajattelimme, että neljään ravintolassa ehtisi illalliselle ja päivällä brunssille muutamaan. Lensimme aamukoneella Köpikseen ja heti ensimmäisenä päivänä oli suunnitelmissa suunnistaa Café Nordenin brunssille. Suunnitelmamme ei valitettavasti onnistunut, myöhästyimme vartin verran. Söimme paikassa kuitenkin erittäin hyvät ja ruokaisat smørret. Nautimme aamuisin hotellilla sen verran tukevan aamiaisen, että brunssit jäivät väliin muinakin päivinä.

* * *

Café Norden
Østergade 61
1100 København K
www.cafenorden.dk, Google Maps

Aivan keskellä Kööpenhaminan pääostosaluetta, Strøgetillä HAY Housen alakerrassa sijaitseva Café Norden oli ainakin meidän korviimme kantautunut nimenomaan hyvänä brunssi-paikkana. Paikka ei ollut täynnä pelkästään turisteja, joten sekin kertoo jotain laadusta. Itse söimme täällä erittäin hyvät ja runsaat leivät. Paikkaa voi kyllä suositella, vaikka jalkojen leputteluun shoppailun lomassa.

Café Norden, © avaruusasema

* * *

Illalliselle ehdimme tuon aiotun neljä kertaa. Ensimmäisenä iltanamme kuitenkin vain sushille hotellimme alakertaan, Sushitreat-nimiseen paikkaan. Sää oli nimittäin niin kurja, että emme viitsineet lähteä yhtään pidemmälle. Sushi oli ihan hyvää, mutta aavistuksen kallista. Muina iltoina suunnistimmekin sitten eri ravintoloihin, hieman eri puolille kaupunkia, kahtena iltana kolmesta kohti Kødbyenin ravintola-aluetta. Ravintoloista alla lisää, mutta se pitää heti alkuun sanoa, että pöydän saaminen ei ollut helppoa. Varsinkin hiemankin suositumpiin paikkoihin kannattaa varaus tehdä jo hyvissä ajoin ennen matkaa. Melkeinpä kaikilla ravintoloilla on englanninkieliset nettivarauspalvelut, joten se onnistuu kyllä ilman paikallista apua. Monessa ravintolassa on kyllä myös baaripaikkoja ja joustavuutta suomalaisia ravintoloita enemmän. Pöydän tuntui saavan myös jos meni suhteellisen aikaisin paikan päälle kyselemään, ainakin kahdelle hengelle. Mutta nyt niihin ravintoloihin.

* * *

Mother
Høkerboderne 9-15
1712 København V
www.mother.dk, Google Maps

Mother on varsin maineikas gourmet-pizzapaikka Kødbyenin ravintola-alueella. Tänne oli aivan mahdoton saada pöytää vaikka yritimme varausta heti kaupunkiin saavuttuamme. Koko viikko oli jo täynnä, myös arki-illat. Kahdelle löytyi tilaa jonottamalla, mutta isommalle seurueelle kannattaa pöytä ehdottomasti varata hyvissä ajoin etukäteen.

Palvelu on rentoa, mutta hyvää. Ruokakin tuli nopeasti, vaikka paikka oli aivan ääriään myöten täynnä. Pizzat olivan hyviä ja selvästi tehty hyvistä raaka-aineista, mutta mitään järisyttävää ei kuitenkaan tullut koettua. Paljon mainostettu pohja oli maukasta ja täytteet hyviä, mutta niin on meillä kotonakin. :P

Tunnelmaa ehkä hieman latisti se, että ravintolassa oli todella kuuma. Varmasti niillä isoilla ja massiivisilla pizza-uuneilla osansa tässä. Kaikesta huolimatta käymisen arvoinen paikka, jos pitää vähän laadukkaammista pizzoista. Paikan antipastit näyttivät myös herkullisilta, vaikka itse menimmekin suoraan asiaan eli siihen pizzaan.

Mother, © avaruusasemaMother, © avaruusasemaMother, © avaruusasemaMother, © avaruusasema

* * *

Cocks & Cows
Gammel Strand 44
1202 København V
www.cocksandcows.dk, Google Maps

Cocks & Cows on diner-henkinen burgerpaikka, jota ystävämme kovasti suosittelivat. Ja turhaan eivät suositelleet, valtavan kokoisen burgerit olivat herkullisia. Pihvit olivat maukkaita, kasvikset tuoreita ja kastikkeet herkullisia. Teimme vain sen virheen, että tilasimme lisukkeita molemmille. Nekin olivat valtavia, eikä kaikkea jaksanutkaan millään syödä. Ranskalaiset oli kuitenkin selvästi tehty perunasta pakasteen sijaan, ja coleslaw oli hyvin kotitekoisen oloinen.

Paikkaan ei hämmentävästi saanut varattua pöytää kuin vain juuri avaamisajaksi. Ravintola oli kuitenkin lähes tyhjillään koko ruokailumme ajan. Pöytäpaikkoja ei ole ihan mahdottoman paljon, joten varaus voi olla paikoillaan. Suosittelemme kyllä ravintolaa, mutta kannattaa mennä isolla nälällä. Muuten ei lautaset tyhjene. :)

Cocks & Cows, © avaruusasemaCocks & Cows, © avaruusasemaCocks & Cows, © avaruusasemaCocks & Cows – Cheese'n'Smoke, © avaruusasemaCocks & Cows – Miss Veggie, © avaruusasema

* * *

Kødbyens Fiskebar
Flæsketorvet 100
1711 København V
www.fiskebaren.dk, Google Maps

Fiskebarista kirjoitimme jo ihan oman juttunsa. Sieltä voi lukea ravintolasta tarkemmin. Oli kuitenkin ehdottomasti yksi parhaimmista ravintoloista missä olemme koskaan käyneet.

Kødbyens Fiskebar, © avaruusasema

* * *

Torvehallerne KBH
Frederiksborggade 21
1360 København K
www.torvehallernekbh.dk, Google Maps

Torvehallerne ei ole ravintola vaan “paremman luokan” kauppahalli, jossa myydään paikallisia herkkuja ja laadukkaita raaka-aineita. Syy miksi se on tässä jutussa on, että siellä on myös useita pieniä ruokapaikkoja, joista saa hakea erilaisia ruoka-annoksia mukaansa tai paikalla nautittavaksi. Pöytiä ei yleensä ole vaan ruokailu tapahtuu baarijakkaroilla tms.

Hallista löytyy jo aiemmassa jutussa mainitun Coffee Collectiven kahvilan lisäksi mm. Paté Patén pieni viinibaarityyppinen Petit Paté, josta saa viinin lisäksi pientä purtavaa, keittoja ja naposteluannoksia. Itse kävimme Gorm’s -nimisessä pizzapaikassa haukkaamassa pizzataskut lähtöpäivänämme ennen kentälle lähtöä. Salaatilla täytetyt pikkupizzat olivat varsin herkullisia. Pohja ei aivan yltänyt Motherin tasolle, mutta muuten ei hirveästi jälkeen jäänyt. Suosittelemme!

Torvehallerne KBH, © avaruusasemaPetit Paté, © avaruusasemaGorm's, © avaruusasemaGorm's - Pizzaklappe, © avaruusasema

* * *

Suunnitelmissa oli myös monta muuta ravintolaa, jotka nyt tällä kertaa jäivät käymättä. Paté Patén ja BioMion ohi kävelimme pariin kertaan, ne ja monta muuta löytää jo mainitulta useita erinomaisia ravintoloita sisällään pitävältä Kødbyenin alueelta. Raakaruokaa tarjoava 42 Raw olisi ollut ihan mielenkiintoinen kokemus, kuten myös LêLê Nhà Hàngin brunssi, tai ravintola ihan muutenkin. Näiden lisäksi Kööpenhaminasta löytyy paljon monia muitakin laadukkaita ravintoloita, mm. useita Michelin-tähdin arvostettua ravintolaa. Näistä voi lukea vaikka tästä paikallisen ylläpitämästä ravintolaoppaasta. Yhteenvetona Kööpenhamina on kyllä ruokaturistille ehdottoman mieluinen paikka käydä.

6 kommenttia juttuun "Kööpenhaminan ravintoloita"

[…] oli siis ruoan puolesta oikein positiivinen kokemus, hyvinkin samalla tasolla Köpiksen Cocks & Cowsin kanssa. Melkeinpä uskaltaisin väittää, että jos haluaa hyvän burgerin Suomesta niin tänne […]

Avaruusasema » Blogin arkisto » Hansin hampurilaisbaari kommentoi Sep 15 13, 19.57.

[…] Edelleen ehkä parhaan nauttimani pizzan söin Kööpenhaminassa Motherissa, jossa käytettiin aitoa puulämmitteistä pizza-uunia. Sielläkin pohja oli aavistuksen totuttua paksumpi, mutta ei kuitenkaan pannupizzaa. Kuohkeuden lisäksi pinnassa oli myös rapeutta. Aika on tosin jo saattanut kullata muistot, kuka tietää. Tuosta on kuitenkin jo viisi vuotta. Ei se Motherin pizzakaan tainnut täydellistä olla. […]

Via Tribunali, napolilaista pizzaa Helsingistä » Avaruusasema kommentoi Jun 06 17, 20.15.

Reilu viikko sitten huomasin viikonloppuvisiitillä saman asian: pöytää oli liki mahdoton saada ilman hyvissä ajoin tehtyä ennakkovarausta. Onneksi ruoka oli hyvää ei niin suosituissa paikoissakin! Kaikkiaan Köpis oli niin upea, että sinne on päästävä pian uudelleen.

Torvehallernet oli aivan ihanat!

Hannele kommentoi 10/04/12, 18.18

Kiitos vinkeistä, täytyy pistää nämä mieleen ja harkita Köpiksen matkaa.

Lumo kommentoi 11/04/12, 12.25

Namnam! :D

tiinakaisa kommentoi 11/04/12, 14.22

Jees, täytyykin muistaa varailla ravintolapöytiä sitten tarpeeksi ajoissa. Meinasimme muuten valita saman Fox-hotellin, mutta päädyttiin kaupungin ulkopuolella olevaan Bella skyhyn, sen mielenkiintoisen arkkitehtuurin vuoksi.

Jii kommentoi 11/04/12, 19.17

Jätä kommentti

XHTML: Voi käyttää seuraavia tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>