Hasselpähkinätäytekeksit

keksit1

Minulla on kauhea hinku löytää maukkaita gluteenittomia ja sokerittomia reseptejä. Olen poiminut niitä muistikirjaani netistä sekä kirjoista ja vielä on monta mielenkiintoista reseptiä testaamatta. Tämä suklaatäytteisten hasselpähkinäkeksien resepti tarttui mukaan I love me- kauneus ja terveysmessuilta muutama viikko sitten. Reseptin on suunnitellut Vanelja-blogin Virpi Mikkonen, jonka 5.12. ilmestyvää Kiitos Hyvää -keittokirjaa odotan innolla.

Kekseissä on hyvin pähkinäinen meininki ja tavallisiin leivonnaisiin tottuneena Mikko huomautti heti, että keksit maistuvat gluteenittomilta. No, se on kyllä totta, mutta kekseissä on kuitenkin ihan hyvä rakenne ja maku. Mielestämme keksit kaipasivat seurakseen jotain raikasta ja marjaisaa ja päätimme yhdistää ne Mövenpickin syksyn Limited Edition sarjan Meringue & Berries Pavlova jäätelön kanssa. Toimii!

Hasselpähkinäkeksit (10 kpl)

  • 2 dl hasselpähkinäjauhetta
  • 1 dl kaurajauhoja
  • 1 dl raakakaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl valniljajauhetta
  • 0,5 tl merisuolaa
  • 1 dl kirnuvoita
  • 0,5 dl luomuhunajaa
  • 1 luomukananmuna
  • täyte:
  • 0,5 dl kookosöljyä
  • 4 rkl pähkinävoita
  • 2 rkl raakakaakaojauhetta
  • 3 rkl luomuhunajaa
  • 0,5 tl vaniljauutetta

Valmista ensin keksit. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Hienonna hasselpähkinät tehosekoittimessa tai blenderin kuivakannussa jauheeksi. Tee samoin kaurahiutaleille. Voit toki käyttää myös valmista pähkinäjauhetta tai kaurajauhoa, mutta jauheet teet nopeasti myös itse. Yhdistä kaikki kuivat aineet: hasselpähkinäjauho, kaurajauho, raakakaakaojauhe, leivinjauhe, vaniljajauhe ja merisuola.

Sulata voi juoksevaksi ja sekoita voin joukkoon hunaja. Kaada voi-hunaja-seos kuivien aineiden sekaan ja sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon kananmuna ja tarkista taikinan rakenne. Taikinan tulee olla löysää, mutta siitä tulisi pystyä muotoilemaan palloja. Itse lisäsimme hieman pähkinäjauhoa vielä sekaan.

Ota taikinaa ruokalusikallinen ja pyöritä palloksi. Laita leivinpaperin päälle ja paina pyöreäksi keksiksi. Paista keksejä noin 10 minuuttia. Keksien tulee olla muhevia, joten älä kypsennä niitä aivan kuiviksi. Ota keksit uunista ja anna niihen jäähtyä ennen täyttöä.

Valmista suklaatäyte sillä välin kun keksit jäähtyvät. Sulata kookosöljy vesihauteessa, lisää joukkoon pähkinävoi ja sekoita seos tasaiseksi. Lisää kaakaojauhe, hunaja ja vaniljauute. Laita täyte hetkeksi jääkaappiin vetäytymään. Jos täyte jähmettyy liikaa, pidä sitä hetki huoneenlämmössä tai vesihauteessa.

Levitä suklaatäytettä keksille ja kokoa niistä kerroskeksejä. Tarjoile vaikka jäätelön kera. Keksit säilyvät jääkaapissa noin viikon.

Keksit eivät juurikaan leviä uunissa, kuten olimme odottaneet ja meidän kekseistä tuli ehkä aavistuksen liian paksuja. Seuraavaksi aion tehdä hieman ohuempia, jotta yhden keksin syömisen jälkeen ei ole aivan ähky. Keksien täytettä voi varioida mielensä mukaan, mutta meille tuli heti mieleen, että joku marjainen ja appelssiininen täyte voisi toimia myös hyvin.

keksit3 keksit2

Mövenpic Meringue & Berries Pavlova -jäätelö saatu testiin.

5 kommenttia juttuun "Hasselpähkinätäytekeksit"

Ai että tää kuulostaa hyvältä – Virpin reseptit ei kyllä koskaan petä!

Hanna kommentoi 27/10/14, 17.56

Harmi vain, että näistä tuli näin rumia :D Ei kyllä sokerileipurin lahjoja ole siunaantunut tähän talouteen sitten lainkaan!

Tia kommentoi 27/10/14, 18.29

Just katoin et onpa kivan näköisiä keksejä, eli pyhpyh! :) Tuliko noihin sellainen “päältä rapea–sisältä pehmeä” -tyyppinen rakenne kuitenkin..?

Lotta kommentoi 27/10/14, 21.22

Tuli, mutta sitten pinnan rapeus pehmeni hieman säilytyksessä. Näin paksuja keksejä olisi ehkä voinut pitää hieman kauemmin uunissa. No jos näitä vertaa Virpin keksien ulkonäköön, niin kyllä nämä aika rouheita ovat. :D Mutta näillä mennään.

Tia kommentoi 27/10/14, 21.41

hei näähän näyttää ihan super ihanilta! paremmilta entä ne mun! ja tosi mahetsua että sait mun reseptikortin ja innostuit testaan näitä, jess! <3

Virpi kommentoi 28/10/14, 13.39